Fredagsscampi

Square

Scampi som får gosa till sig med grädde, vitlök, pesto och chili. Ren matpoesi!

FREDAGSSCAMPI, 2 port

2 dl grädde

1 msk pesto

1 röd chili med kärnor och allt

1 näve färsk bladspenat

ca 12 scampi

ca 6 halverade körsbärstomater

olivolja

salt & peppar

Koka tagliatelle, papardelle eller liknande pasta. Fräs finhackad vitlök och chili i olivolja i någon minut på medelvärme. Tillsätt pesto, grädde och bladspenat och låt koka ihop ytterligare några minuter. Strax innan pastan är färdig lägger du ner scampi och körsbärstomater i såsen, ger såsen ett snabbt uppkok och smakar av med salt, peppar och ev lit mer pesto för den som vill. Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i scampisåsen. Servera med några nyskalade räkor på toppen, färskriven parmesan och ett svalt glas chardonnay. Voila! Fredagsmiddag på ca 15 minuter som smakar rent av himmelskt.

Comment

One Reply to “Fredagsscampi”

  1. Fredagsscampi får en guldpokal och blir i fortsättningen en självklar favoriträtt!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *